Mentőhelikopterek - az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény

MTI
2006.01.17. 12:02

Bűncselekmény hiánya miatt a nyomozás megszüntetésére utasította a Nemzeti Nyomozó Irodát a Fővárosi Főügyészség, közölte a főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel. Az Országos Mentőszolgálat korábban azért tett feljelentést a mentőhelikopterek műszaki karbantartását addig végző cég ellen, mert a szerződésbontás után az nem adta át a mentőszolgálat tulajdonában álló légi járműveket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda január 9-én rendelt el nyomozást az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának feljelentése nyomán, sikkasztás bűntette gyanúja miatt. Egy nappal később a nyomozóhatóság egy határozattal házkutatást rendelt el a helikoptereket üzemeltető BASe Kft.-nél, és egyidejűleg lefoglalt 10 légi járművet, majd másnap, január 11-én egyes helikopterekhez tartozó dokumentációkat is lefoglalt a nyomozóhatóság, idézte fel Varga Jenő.

A házkutatást és a helikopterek lefoglalását elrendelő határozat ellen azonban a cég képviselője panasszal élt, ezt a panaszt bírálta el hétfői határozatával a Fővárosi Főügyészség.