Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Felfüggesztették a vagyonnyilatkozati eljárást Orbán ellen

MTI
2006.01.19. 11:30

Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke 2006. január 31-én éjfélig felfüggesztette az Orbán Viktor Fidesz-elnök elleni vagyonnyilatkozati eljárást.

Orbán Viktor válasza számos új elemet tartalmaz, azt azonban homályban hagyja, hogy az ingatlan beruházásai végül is nagyobb alapterületre sikeredtek-e az előzetesen engedélyezettnél, valamint, hogy korábbi jövedelmei megalapozták-e az esetleges értéknövekedést.

"Orbán Viktor a vagyonnyilatkozati kezdeményezésre törvényes határidőben megküldött nyilatkozatában utalt arra, hogy a Cinege úti háza felújítási és bővítési munkálatainak eredményét a 2006. január 31-ig benyújtandó vagyonnyilatkozatában rögzíteni fogja. Azaz értelmezésem szerint ebben fog választ adni az ingatlan alapterületét és bekerülési költségeit firtató felvetésekre" - fogalmaz Géczi József Alajos.

Mivel épp ebben az időszakban esedékes a vagyonnyilatkozatok leadása, Géczi József Alajosnak az elnöki mérlegeléssel egyértelműen meg kell várnia a január 31-ét.