Hiller: a Fidesz idősellenes húzásra készül

MTI
2006.01.22. 17:31
A Fidesz újabb idősellenes húzásra készül - mondta Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap Budapesten Lendvai Ildikóval közösen tartott sajtótájékoztatóján. A Fidesz szerint a 14. havi nyugdíj közgazdaságilag megalapozott, társadalmilag pedig indokolt.

A nagyobbik kormánypárt elnöke szerint "az előző ciklusban megtanulhattuk, hogyan bánik a Fidesz az idős emberekkel. Szerintük a nyugdíjasok mindent kibírnak, hiszen egész életükben áldozatokat hoztak".

A Fidesz a társadalombiztosítási járulékok tíz százalékos csökkentésével újabb idősellenes húzásra készül - tette hozzá a párt elszámoló kampányának részeként a nyugdíjrendszert áttekintve.

"Orbán Viktor javaslata veszélyezteti a 13. havi, a 12. havi és a 11. havi nyugdíjat" - mondta Hiller István.

Az idős emberek többségének olyan nehéz sorsa volt Magyarországon, hogy mindig fillérre tudják az igazságot. Az idős emberek fillére tudják mit tett értük a Fidesz-kormány, és mit tett értük ez a kormány - fűzte hozzá a pártelnök.

Orbán Viktor azon kijelentése kapcsán, hogy 200 ezer munkahelyet is teremthetne a járulékcsökkentés, Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője azt mondta: a 200 ezer munkavállaló akkor tudná pótolni a kieső 650 milliárd forintot, ha havonta mindegyikük legalább fél millió forintot keresne.