Plakátrongálások Hajdú-Biharban

MTI
2006.01.24. 20:58

Az SZDSZ után a hajdú-bihari szocialisták is feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, mert megrongálták plakátjaikat - jelentette be az egyik megrongált plakát előtt tartott sajtótájékoztatóján Rónai György, a párt debreceni szervezetének szóvivője a cívis városban. Közlése szerint Debrecenben és egész Hajdú-Bihar megyében egyetlen éjszaka alatt azonos módszert alkalmazva leszaggatták és átfestették az MSZP plakátjainak többségét.

"Kerényi Imre utcai harcra biztató szavai meghallgatásra találtak, a Fidesz puskaporszagú hangulatkeltése eredménnyel járt" - tette hozzá a politikus. Emlékeztetett rá, hogy Debrecenben nem ez az első eset, hogy az MSZP plakátjait megrongálták. A korábbi választások során nagy számban tették tönkre a hirdetéseket az ellenkező véleményt elviselni képtelen vandálok.

Az MSZP őszi identitáskampánya során pedig nyomdában sokszorosított fekete négyzetekkel ragasztották felül a szocialista hirdetéseket. Néhány nappal korábban az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei szervezete is feljelentést tett a rendőrségen Debrecenben kihelyezett plakátjaik megrongálása miatt.