Népszavazást akar a Fidesz Baranyában

2006.01.31. 14:44

Népszavazás kiírását kezdeményezte a Baranya Megyei Kórház működtetésének magánkézbe adásáról a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Baranya Megyei Szervezete - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a megyei közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője. Páva Zsolt elmondta, hétfőn hivatalosan is eljuttatták indítványukat a területi választási iroda vezetőjéhez, a megyei főjegyzőhöz. Az általuk feltett kérdés: "Egyet ért-e Ön azzal, hogy a Baranya Megyei Kórház teljes vagyonát nyereségérdekeltségű gazdasági szereplő hasznosítsa és a működtetése piaci alapon történjen?"

A népszavazás kiírásának kezdeményezése a döntésekre nincs halasztó hatállyal, valamint annak eredménye - egyes vélemények szerint - nem befolyásolja az esetleg addigra megszületett megállapodást, mondta Páva Zsolt. Eddig már két alkalommal tárgyalta a közgyűlés a megyei kórház működtetésének magánkézbe adását, amely legközelebb február közepén kerül napirendre, amikor is a pályázatra beérkezett ajánlatok kerülnek a testület elé.

Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: az egészségügyi intézmény működtetésére kiírt pályázat megfelel minden jogszabályi előírásnak. Németországban a kórházak kilencven százaléka ilyen módon működik, tette hozzá a főigazgató.