Megismételte ügyészségi bejelentését Deutsch

2006.01.31. 17:42

Deutsch Tamás országgyűlési képviselő kedden ismét a Legfőbb Ügyészséghez fordult Gyurcsány Ferenc ingatlanügyeivel kapcsolatban, mivel a Fővárosi Főügyészség - az országgyűlési képviselő szerint - immár több hónapja nem teljesíti a büntetőeljárási törvényben előírt kötelezettségét - tájékoztatta a Fidesz-frakció kedden az MTI-t.

Deutsch Tamás 2005. november elsején a Legfőbb Ügyészséghez fordult bejelentéssel a Gyurcsány Ferenc cégei által a Szalay utcai ingatlanok eladására és visszabérlésére kötött szerződésekkel kapcsolatban, "az eddig megismert dokumentumok ugyanis törvénysértés, sőt bűncselekmény elkövetésének gyanúját vetik fel". A Legfőbb Ügyészség egy hét elteltével, november 8-án arról tájékoztatta az országgyűlési képviselőt, hogy a beadványát feljelentésként továbbította a Fővárosi Főügyészséghez.

"A Fővárosi Főügyészség köteles lett volna az ügy iratainak beérkezése után három napon belül dönteni a feljelentésről, azonban ezt a mai napig nem tette meg. Deutsch Tamás ezért mai újabb bejelentésében arra kéri a Legfőbb Ügyészséget, hogy felettes szervként intézkedjen az ügy kivizsgálása és a törvényesség helyreállítása érdekében" - olvasható a közleményben.