Kampány a hátrányos helyzetű településekért

2006.02.09. 15:18

Hátrányos helyzetű települések polgármestereivel konzultált csütörtökön a Parlamentben a kormányfő a hétfőn meghirdetett, tartósan munkanélkülieken segíteni kívánó Start Extra program lehetőségeiről. A Fidesz szerint az emberek rosszabbul élnek, mint négy éve, és "ez fokozottan igaz a hátrányos helyzetű települések lakóira".

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: munkahelyet a fejlesztés teremt, s a fejlesztést kell adó- és járulékkedvezményekkel támogatni. Hozzátette: az adó- és járulékkedvezmény önmagában nem teremt munkahelyet. Az elmúlt négy évben azok a decentralizált források, amelyek a fejlesztési lehetőségeket megalapozzák, közel kétszeresére, 190 milliárd forintra nőttek - közölte a miniszterelnök.

Bernáth Ildikó, a Fidesz munkahelyteremtési programszóvivője az MTI-nak elküldött közleményében úgy fogalmaz: az emberek rosszabbul élnek, mint négy éve, és "ez fokozottan igaz a hátrányos helyzetű települések lakóira". Véleménye szerint a kistelepüléseken élők helyzetét tovább rontja a 245 intézményt érintő iskolabezárási hullám, az 542 kisposta megszüntetése, a közlekedési lehetőségek szűkülése. Kiemeli azt is: "a luxusbaloldal Start Plusz és Extra programnak nevezett legújabb ötlete tovább szűkítené a munkanélküliek amúgy sem bőséges lehetőségeit".