Benedek
-4 °C
5 °C

Sztrájkbizottság alakult a Magyar Rádiónál

MTI
2006.02.10. 17:04

Megalakult a sztrájkbizottság a Magyar Rádiónál (MR) néhány órával azt követően, hogy erre a tagságtól felhatalmazást kaptak; a közszolgálati médium reprezentatív érdekképviseletei ezt közös közleményben jelentették be pénteken.

Csütörtökön már közzétett követeléseik között szerepel a bruttó bérek és a műsorköltségek 4,8 százalékos emelése, valamint hogy "a Magyar Rádió alelnökei - intézményünk valóságos érdekeinek képviseletében - határozottan járjanak el a tulajdonos képviselőinél", a bértömeg sávos felosztását javasolják, "mert fontosnak tartjuk, hogy kevesebbet kereső kollégáink bére jobban növekedjék".

Az üzemi tanács és több szakszervezet még január közepén fordult levéllel a Magyar Rádió helyzete miatt az államfőhöz, a miniszterelnökhöz és az Országgyűlés elnökéhez. Gyurcsány Ferenc kormányfő levelét pénteken kapták meg az érdekképviseletek elnökei. "Ígérhetem, hogy ami a Magyar Rádióra is érvényes közszolgálati normák általános helyreállításával összefüggésben adódó feladatokból a kormányra hárul, azt maradéktalanul megtesszük, s ennek során készséggel állunk az önök rendelkezésére is" - írta a miniszterelnök.