A Fidesz a parlament elé vinné a 14. havi nyugdíj kérdését

MTI
2006.02.12. 12:39
A Fidesz elkészítette a 14. havi nyugdíj bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatát, és kezdeményezi, hogy a parlament hétfői, e ciklusban várhatóan utolsó ülésén döntsön annak elfogadásáról - közölte Áder János, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap Budapesten.

A Fidesz rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezi hétfőn, ahol javaslatot tesz arra, hogy a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja meg és fogadja el még az utolsó ülésnapon a parlament a javaslatot - mondta a frakcióvezető sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a javaslat szerint a 14. havi nyugdíjat a 13. havihoz hasonló módon vezetnék be a következő ciklusban, tehát 2006 és 2010 között minden évben plusz egy heti nyugdíjat fizetnének ki.

A bevezetés módját a frakcióvezető azzal indokolta, hogy a parlament a 13. havi nyugdíj esetében erről már döntést hozott, valamint így a legegyszerűbb megkímélni a parlamentet és a nyugdíjasokat a felesleges vitáktól. "A Fidesz a törvényjavaslattal garantálni szeretné, hogy bárki alakít ez év tavaszán kormányt, a 14. havi nyugdíj bevezetése megtörténik" - mondta Áder János.