Tanúskodott Bácskai János felesége

Index/MTI
2006.02.13. 11:28

Bácskai János feleségének meghallgatásával folytatódott a maffiaellenes központ korábbi vezetője ellene hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és államtitoksértés miatt indult büntetőügy megismételt elsőfokú eljárása Szegeden. Bácskai János ellen azért indult eljárás, mert a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatójaként 2004 nyarán kapcsolatba lépett Kulcsár Attilával, majd a vád szerint a rendőrséggel, hogy a későbbiekben kirobbant brókerbotrány egyes iratait megszerezze. (A korábbi hírek szerint fennállt az a veszély, hogy egyes fontos iratokat el akarnak tüntetni.)

Bácskai Beáta az államtitoksértéssel kapcsolatos vád ügyében elmondta: férje gyakran dolgozott otthon, előfordult, hogy titkos iratokkal is, de jelenlétében soha nem végzett ilyen munkát. Hozzátette: mint a dandártábornok felesége, átesett nemzetbiztonsági átvilágításon.

A lakást komoly riasztórendszer védte, a nyílászárók biztonsági üvegből voltak, a terasz felől pedig infrasorompók akadályozták az illetéktelenek behatolását. A riasztórendszer elkészülte után éles riasztás nem volt, csupán véletlenül jelzett néhány alkalommal a biztonsági berendezés - tudatta Bácskai Beáta. Bácskai János közölte: az államtitkoknak minősített iratot tartalmazó borítékot az ügyészség találta meg dolgozószobájában. A boríték zárva volt, azt az ügyész nyitotta fel.