Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Véget ért a sztrájk a rádióban

MTI
2006.03.02. 15:09

Véget ért a kétórás figyelmeztető sztrájk csütörtökön a Magyar Rádióban. A rádió Márvány-termében körülbelül 130-an gyűltek össze, a terem előtt a dolgozók a sztrájk céljait támogató nyilatkozatot írtak alá.

A sztrájkolók - a többi között - tisztességes béreket, a műsorokra több pénzt, a közszolgálati rádió korszerűsítésére normatív finanszírozás biztosítását követelték, tiltakoztak a leépítések ellen.

A munkabeszüntetés ideje alatt megjelent a teremben Hollós János, a rádiót vezető egyik alelnök, és rémhírnek nevezte, hogy a vezetés sztrájktörőket alkalmazott volna. "Én értem a követeléseket, mindazonáltal egész pontosan kell tudnia mindenkinek, hogy itt a (...) túlfoglalkoztatás jelen van. (...) Tudni kell, hogy ez a helyzet hosszú távon nem tartható" - fogalmazott.

A rádiónak 1 350 főállású munkatársa, a szakszervezeteknek mintegy 800 tagja van. A sztrájkban a dolgozók tíz százaléka vett részt, a három közszolgálati adó nem szakította meg adását. Borenich Péter, a rádió üzemi tanácsa elnöke elmondta: sikeres volt a sztrájk, a figyelemfelhívás megtörtént.