Az MSZP kihagyja a parlament rendkívüli ülését

2006.03.06. 16:50

"Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja nem támogatja, hogy a Magyar Köztársaság Parlamentjében bárki kampányrendezvényt tartson. Ezért nem támogatjuk azt sem, hogy március 8-án a Fidesz az országgyűlést használja fel kampányjelszavai népszerűsítésére" - írja hétfői közleményében az MSZP képviselőcsoportja.

"A rendszerváltás óta ez az első alkalom, hogy egy párt - minden valódi indok nélkül - ülést kezdeményez az országgyűlési választásokat megelőző parlamenti szünet idejére" - állítja a párt, amelynek képviselői távol maradnak az eseménytől. "A szocialista képviselők nem kívánnak a Fidesz kampánygyűlésein részt venni, ezért nem lesznek jelen a Fidesz által kikényszerített március 8-i ülésen sem" - közli indokait a párt.

Az MSZP frakciója ugyanakkor örömmel venné, ha a Fidesz saját kampányrendezvényein minél előbb ismertetné végleges programját. "Egyelőre azonban még a most parlamenti napirendre javasolt 14. havi nyugdíj ügyében is hiányzik végleges álláspontjuk, hiszen a pártelnök egy TV-interjúban a benyújtott törvényjavaslat ellenére még a napokban is eldöntetlennek nevezte: mindenkinek azonos összegben, vagy valamilyen nyugdíjarányos számítás alapján kezdeményeznék-e a juttatást" - tartalmazza a szocialista frakcióelnökség által jegyzett dokumentum.