Az alelnökökhöz kerülhetett a rádió sztrájkolóinak listája

MTI
2006.03.06. 17:52

Felmondta a Magyar Rádió (MR) alelnökeivel kötött együttműködési megállapodást a sztrájkbizottság, mert szerintük a munkáltató megsértette az abban foglaltakat - közölte Kisfalvi Mária, a bizottság szóvivője az MTI-vel hétfőn.

A múlt hét csütörtökön tartott kétórás figyelmeztető sztrájk előtt létrejött megállapodást azért mondták fel, mert információk szerint a munkahelyi vezetőknél aláírt nyilatkozatok nem egyenesen a gazdasági igazgatóság bérosztályára kerültek, hanem az elnöki hivatalba - mondta el Kisfalvi Mária. Hozzátette: emiatt kérdésessé vált, hogy a nyilatkozatokat kizárólag a megállapodásban foglaltakra használják-e fel.

A sztrájkbizottság a továbbiakban nem tekinti magára nézve kötelezőnek a megállapodásban foglaltakat, annak újratárgyalását kezdeményezik - közölte Kisfalvi Mária, aki hozzáfűzte: a döntés múlt hét végén született meg. A felmondott megállapodás értelmében a szervezeti egységek irodáiban a dolgozók aláírtak egy ívet, hogy részt vesznek a sztrájkban, ugyanis a munkáltatónak tudnia kell, kinek a béréből vonja le a két órát.

A sztrájktörvény szerint a munkabeszüntetés idejére nem jár munkabér. A munkáltató büntetőjogi felelősséget vállalt arra, hogy ezt az adatot, tehát hogy ki vett részt a sztrájkban, semmire másra nem használja fel - ismertette korábban Kisfalvi Mária.