Kupper visszaléptetné SZDSZ-es vetélytársát

Index, MTI
2006.03.07. 17:41

A Fidesz felszólítja az SZDSZ-t, hogy léptesse vissza Bőhm András budapesti országgyűlési képviselőjelöltjét, miután a Fővárosi Bíróság hétfői jogerős ítéletében megállapította: Bőhm András megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, amikor külföldi állampolgárok - székelyföldi magyarok - is gyűjtöttek neki kopogtató cédulákat.

Kupper András Bőhm vetélytársa elmondta: az Országos Választási Bizottsághoz is beadvánnyal fordultak, hogy a testület határozzon, érvényesnek tekinthetőek-e az említett kopogtató cédulák.

Bőhm András jogi tévedésnek tartja a bírósági döntést, amely kimondta: a választás érdemi részében külföldi állampolgárok nem vehetnek részt. Úgy véli a választási törvény nem tartalmaz olyan passzust, ami alapján elmarasztalható lett volna. Szerinte ez alapján nem közreműködhetnének külföldi kampánytanácsadók a választási hadjáratban, de a bírósági logika alapján Tony Blair sem biztosíthatta volna támogatásáról a szocialistákat. Bőhm - aki nem kíván visszalépni - vizsgálja milyen további lépéseket tehet az ügyben.