Sára, Márió
2 °C
6 °C

Sportcsarnokot adott át Gyurcsány Szombathelyen

2006.03.08. 16:29

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át Szombathelyen a közel 3,5 milliárd forintos beruházással - a régi szomszédságában épült - új városi sportcsarnokot. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Kiss Péter kancelláriaminiszter és Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke is. A 8 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény 1 milliárd forintos állami támogatással valósult meg, s az ország harmadik legnagyobb sportcsarnoka.

A kormányfő avatóbeszédében hangsúlyozta: az új sportcsarnok felépülése nem a kormány érdeme, sokkal inkább a szombathelyiek munkájának eredménye. Gyurcsány Ferenc - korábbi sportminiszter - kiemelte, az új sportlétesítmény csupán egyfajta keret, amelyet a szombathelyi sportolóknak és Szombathely sportszerető lakóinak kell majd "élettel megtölteniük".

A létesítmény küzdőtere 54x36 méteres, befogadóképessége kispályás labdarúgó eseménynél 1200, kézilabda-találkozónál 2800, kosárlabda-mérkőzésnél 3260, ökölvívó torna esetében 4500 fő lehet. A modern létesítményhez konditerem, sportorvosi részleg, sajtó- és VIP-páholy tartozik. Mivel folyosó köti össze a régi sportcsarnokkal, kiemelt események lebonyolítása idején a korábban épült létesítmény bemelegítő helyszínként funkcionálhat. Az új csarnok az eredeti, tavaly májusi átadási határidőhöz képest közel tíz hónap késéssel készült el.