Szekeres szerint megbukott a Fidesz depressziókampánya

2006.03.08. 16:29

Megbukott a Fidesz depressziókampánya, mert nem a valóságnak megfelelő tényekre alapul - fejtette ki Szekeres Imre szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. "A depressziókampány véget ért, pontosabban a depressziókampány megbukott, mert nem a valóságnak megfelelő, mert félrevezet és mert nem lehet jó politikát építeni valótlan tényekre" - mondta az MSZP elnökhelyettese.

Szekeres Imre a Tárki Társadalomkutatási Intézet közelmúltban nyilvánosságra hozott kutatására hivatkozott, amely objektív képet ad arról, hogyan alakulnak Magyarországon az életkörülmények. A felmérésekből az derült ki, hogy Magyarország polgárainak körülbelül 60 százaléka jobban él, mint négy évvel ezelőtt. A szocialista politikus rámutatott arra, hogy nagyon nagy szakadék húzódik Magyarországon emberek és emberek között. "Mi arra szegődtünk, hogy ezt a szakadékot folyamatosan szűkítsük" - mondta.

A Tárki tíz éve rendszeresen végzett háztartási panelfelméréseiből az derül ki, hogy a rendszerváltás óta a társadalom tagjai közt a szakadék éveken keresztül nőtt, majd az elmúlt két-három évben végre sikerült csökkenteni - mutatott rá az MSZP elnökhelyettese. Ez azt jelenti - tette hozzá -, hogy jó irányba haladunk, a Gyurcsány-kormány által hozott döntések jó irányba mozdították el a magyar társadalom ügyét, javították az életkörülményeket.