Alkotmánybírósághoz fordul a Pető Intézet főiskolai tanácsa

MTI
2006.03.09. 22:24
Az Alkotmánybírósághoz fordul a Pető Intézet főiskolai tanácsa, mert továbbra is jogsértőnek tartja az új főigazgató, Makói Zita kinevezését - jelentette ki Demeter Katalin, az intézet tanszékvezető tanára az MTI-nek.

Hozzátette, a főiskolai tanács panasza független attól, hogy korábban Kozma Gyuláné volt főigazgató a rendkívüli felmondása miatt munkaügyi pert indított, s amelytől egyébként most már elállt. Demeter Katalin az InfoRádiónak is nyilatkozott csütörtökön, s emlékeztetett arra, hogy Makói Zitát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megerősítette tisztségében.

A tanszékvezető az MTI-nek azt is elmondta, hogy a főiskolai tanács nem ért egyet azzal a megállapodással, amelyről kedden a Pető intézet, a Pető András Közalapítvány és Kozma Gyuláné közös közleményt adott ki, s amely szerint az intézet, az alapítvány és a volt főigazgató között peren kívüli megállapodás született, s amelynek értelmében Kozma Gyuláné nem kíván visszatérni a Pető Intézetbe. Ennél a megállapodásnál Makói Zita járt el az intézet nevében - indokolta Demeter Katalin.

Hozzátette: a főiskolai tanács továbbra is jogsértőnek tartja az új főigazgató kinevezését. Mint elmondta, a tanács többek között azt sérelmezi, hogy a főigazgató kinevezése a testület megkérdezése nélkül történt. A főiskolai tanács fenntartja azt a korábbi véleményét is, hogy Makói Zita nem felelt meg a pályázati feltételeknek.