Gyurcsány nem hagyta, hogy lecsókolomozzák

MTI
2006.03.17. 21:39

Az MSZP, ha az áprilisi országgyűlési választáson újra lehetőséget kap a szavazóktól a kormányalakításra, az Európai Unió fejlett részéhez felzárkózó és versenyképes Magyarországot kíván építeni - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a párt nyíregyházi választási nagygyűlésén péntek este.

A program alapján a modern ipar, a logisztika és az idegenforgalom fejlesztése lesz a kiemelt terület, s azt szeretnénk, ha ebben Európa legjobbja lenne néhány év múlva az ország - mondta a miniszterelnök a város sportcsarnokában, ahol mintegy ötezren zsúfolódtak össze.

Gyurcsány Ferenc beszéde egy részét a széksorok között sétálva mondta el, majd felhívott az emelvényre egy Eszter és egy Tamás nevű fiatalt. A 16 éves fiú "csókolommal" köszönt a kormányfőnek, mire a miniszterelnök a hallgatóság nagy tetszésére összetegeződött vele.

A fiatalokat a kormányfő arról kérdezte, döntöttek-e már, hogy mik akarnak lenni. A válasz után - miszerint egyikük bőrárú-készítő szakmát tanul, a másikuk középiskolába jár - Gyurcsány Ferenc elmondta: az MSZP is hozzájuk hasonlóan döntött, amikor elhatározta, milyen irányt ad a fejlődésnek, mert - mint kijelentette - "mindent nem lehet fejleszteni, mert akkor középszerűség születik".