Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kendermagos menet tart a képviselőkhöz

2006.03.24. 18:53

A Kendermag Egyesület vasárnap demonstrációt tart. A tüntetők vasárnap délután négykor a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól (V. ker, Markó u. 25) indulnak a Képviselői Irodaházhoz (Széchenyi Rkp. 19). Az egyesület szerint a menet célja, hogy a választások előtt "felhívja a társadalom figyelmét arra a tehetetlenségre és hozzá nem értésre, amit a magyarországi politikai pártok a drogpolitika területén tanúsítanak".

A Kendermag Egyesület közleményében úgy fogalmaz, hogy "a drogproblémákkal a politikusok párthovatartozástól függetlenül nem szakmai érvek mentén, hanem legfeljebb szavazatszerző tevékenységük részeként foglalkoznak, és ezzel kockára teszik a fiatal generációk jogát egy olyan élethez, ahol az egészség megőrzését nem a büntetőjogi fenyegetés, hanem a színvonalas prevenciós és tájékoztatási programok biztosítják".

A demonstráció lezárásaként az Egyesület 386 levelet kézbesít a megválasztandó országgyűlési képviselők számára, arra kérve őket, tartsák tiszteletben a szakemberek véleményét és a fogyasztók valós érdekeit.