Szijjártó: Még sohasem volt ennyi Fidesz–Fidelitas közös jelölt

MTI
2006.03.26. 15:37
Szijjártó Péter szerint még soha nem indult annyi Fidesz-Fidelitas közös jelölt országgyűlési választáson, mint most, a párt és a szervezet által megkötött választási szövetség jegyében.

A Fidesz országgyűlési képviselője, a Fidelitas elnöke vasárnap Budapesten mutatta be a Fidelitas 36 jelöltjét. Közülük négyen indulnak egyéni jelöltként, a többiek az országos, illetve a területi listákra kerültek fel.

Ő maga az országos lista 13. helyén szerepel, indul területi listán is, valamint egyéni körzetben Győrött mérkőzik meg a város szocialista polgármesterével.

Szijjártó Péter szerint eddig arra sem volt példa, hogy Fidelitas-jelöltek listák elején kaptak helyet - tehát biztosan mandátumhoz jutnak. Idén ez így lesz Heves és Fejér, valamint Békés és Győr-Moson-Sopron megyében, illetve - Rogán Antal kampányfőnök személyében - Budapesten.

A Fidelitas 1998-2002 közötti parlamenti munkája kapcsán Szijjártó Péter kifejtette, hogy a hét képviselő 592 alkalommal szólalt fel az Országgyűlésben, és összesen 1166 önálló indítványt jegyeztek, amelyekkel a fiatalok véleményét képviselték.