Sólyom zavaró körülménynek tartja a bombafenyegetést

MTI
2006.03.29. 14:49
"Zavaró körülménynek" tartja ugyan a hét végi kampányrendezvényekkel kapcsolatos bombafenyegetést Sólyom László köztársasági elnök, de úgy gondolja, hogy az emberek nem hagyják megfélemlíteni magukat, s biztos abban, hogy a hatóságok is mindent megtesznek egy esetleges katasztrófa megelőzésére.

A Tarja Halonen finn elnöknővel szerdán lezajlott találkozója utáni közös sajtóértekezleten egy finn újságíró kérdésére válaszolva az államfő azt mondta, hogy tudomása szerint nem politikai indíttatású fenyegetésről, hanem a szlovák alvilág által tervezett akcióról van szó, amelynek valódi súlyát ő maga nehezen tudja felbecsülni távolból.

Sólyom az eseményekről kedd reggel Észtországban, Tallinn és Tartu között az autóban értesült a miniszterelnöktől, aki biztosította őt arról, hogy ellenőrizte a fenyegetés valóságtartalmát és körülményeit.

"Az az érzésem, hogy az emberek nem hagyják magukat megzavarni (a fenyegetések által), és biztos vagyok abban is, hogy a magyar hatóságok minden intézkedést megtesznek, hogy elejét vegyék a katasztrófának vagy más rendkívüli eseménynek. Amennyire tudom, a két párt is nyugalomra szólított fel" - mondta a köztársasági elnök szerdán Helsinkiben.