Az MSZP nem vesz részt Gyurcsány meghallgatásán

MTI
2006.03.29. 20:39

Az MSZP képviselői nem vesznek részt az Országgyűlés költségvetési bizottságának csütörtöki ülésén, amelyen a Fidesz kezdeményezésére a bizottság Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Polt Péter legfőbb ügyészt hallgatná meg - közölte szerdán az MSZP frakciója.

A képviselőcsoport közleménye szerint a szocialista politikusok "politikai kutyakomédiához" nem asszisztálnak. Szabó Lajos, a bizottság szocialista alelnöke és Kékesi Tibor, a bizottság szocialista tagja úgy fogalmaz: "a Fidesz képviselői politikai hajtóvadászatot folytatnak a miniszterelnök ellen, amihez megpróbálnak felhasználni minden lehetséges eszközt. A Fidesz által kifogásolt ügyről Polt Péter legfőbb ügyész 2004. áprilisában egyértelműen úgy foglalt állást, hogy az nem ütközik sem törvénybe, sem a jó erkölcsbe".

A szocialista politikusok szerint Polt Péter most korábbi álláspontjának ellenkezőjét gondolja ugyanazoknak az adatoknak a birtokában.

Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn sajtótájékoztatón közölte: a Szalay utcai ingatlan ügyében azt állapította meg az ügyészség, hogy az azzal kapcsolatos szerződések láncolata jó erkölcsbe ütközik, közérdeket sért és ezért semmis.