Gyurcsány nem, Polt megjelent a bizottság előtt

MTI
2006.03.30. 09:55

Gyurcsány Ferenc nem, Polt Péter megjelent a parlament költségvetési bizottságának csütörtökön 9 órakor megkezdődött ülésén, ahol a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt az Altus Rt., valamint a Közlöny és Lapkiadó Kft. között 1995-ben létrejött szerződés miatt hallgatnák meg.

Gyurcsány Ferenc levélben közölte: előre egyezetett időpontban kész megjelenni a bizottság előtt - mondta Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. Az MSZP képviselői a szerdán előrejelzettnek megfelelően nem jelentek meg az ülésen. A napirendről a bizottság a szavazatképesség hiánya miatt nem tudott dönteni, ugyanakkor a jelenlévő fideszes képviselők úgy határoztak Szijjártó Péter javaslatára, hogy mivel a testület tanácskozásképes, ezért lefolytatják ülésüket.

A Fidesz az állami vagyont ért jelentős kár helyrehozásának érdekében kezdeményezte a bizottság összehívását. Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn bejelentette: a közérdek sérelmét állapította meg a Legfőbb Ügyészség a kormányfőt is érintő Szalay utcai ingatlan ügyében.