Orbán: Magyarországot nem lehet megfélemlíteni

2006.03.31. 16:15

A hétvégi nagygyűléseken való részvételre buzdított Orbán Viktor pénteki nyilatkozatában, amit ugyan sajtótájékoztatóként hirdetett meg a párt, de kérdéseket nem lehetett a Fidesz elnökéhez intézni.

"Nem engedjük meg senkinek, hogy Magyarországot megfélemlítse, ha valaki mégis megpróbál ránk ijeszteni, azt a törvény elé fogjuk állítani. Senkinek sem kell félnie, ezért arra kérem (...) Magyarország polgárait, hogy a hétvégén bátran vegyenek részt a közéleti eseményeken" - mondta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

A politikus: elvárja a rendőrségtől, hogy minden nyilvános rendezvényen garantálja a résztvevők biztonságát, és elvárják a kormánytól, "hogy legyen megfontolt, és ötletek helyett hozzon határozott döntéseket", és semmilyen esetben se korlátozza a magyar állampolgárok szabadságjogait. Orbán Viktor feleségével, Lévai Anikóval és három nagyobbik gyermekével, Ráhellel, Sárával és Gáspárral érkezett a maga vezette VW Golffal a Kossuth térre, majd a rövid tájékoztató után együtt is távoztak.

Orbán Viktor - jelezve hogy ő maga is családjával együtt vesz részt a Fidesz április 2-i Kossuth téri gyűlésén - arra kért mindenkit, hogy családját is bátran hozza el a rendezvényekre.