Tekla
7 °C
19 °C

Szijjártó: Gyurcsány lízingelő, uszodaépítő

2006.04.01. 16:34

Védjük meg a köztársaságot Gyurcsány Ferenctől jelszóval a Fidelitas is gyűlést szervezett szombatra. A találkozón - ahol az Andrássy úthoz hasonlóan elénekelték a Hairből a Vízöntőt - mintegy nyolcvanan vettek részt. A musicalszám után után Szijjártó Péter mondott poénokra épülő beszédet, amiben azt elemezte, hogyan lett tisztességes üzletemberből tisztességtelen kormányfő Gyurcsány.

Szijjártó Péter szerint arról kell dönteni az áprilisi választásokon, hogy egy "képmutató, lízingelő, uszodaépítő" legyen-e Magyarország következő miniszterelnöke. "Ez az egy ember akarja megvédeni tőlünk a köztársaságot, ez szánalmas, barátaim" - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője, szóvivője, a Fidelitas elnöke a szervezet szombat délutáni demonstrációján, Budapesten, a Szalay utca 4. számú épület előtt. Ez az ingatlan szerepel az ügyészség közelmúltban nyilvánosságra hozott határozatában azzal, hogy azóta elévült hűtlen kezelés bűntettének gyanúja merül fel a körül, ahogy a Gyurcsány Ferenc mostani miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Altus Rt. 1995-ben megszerezte a 300 négyzetméteres ingatlant.


Klikk a képre!

Szijjártó Péter röviden minősítette az MSZP a demonstrációval szinte egyidőben zajló Andrássy úti nagygyűlését. Álláspontja szerint pártaktivisták "szerveztek köztársaságvédőket és autóbuszokat", de a kezdeményezés eleve kudarcba fulladt, "mert ott van velük az az egy ember, akitől védeni kell a köztársaságot".