Közúti ellenőrzésen esett át egy fideszes busz

MTI
2006.04.02. 13:52

Célzatosságról beszélt Tóth Imre, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje amiatt, hogy a rendőrség, illetve a közlekedésfelügyelet munkatársai vasárnap leállítottak és ellenőriztek egy autóbuszt, amely a vasárnapi budapesti Fidesz nagygyűlésre szállított embereket Sarkad és Gyula térségéből. Tóth Imre elmondta, hogy a hatóság mintegy fél órán keresztül tartotta fel a közel 50 főt szállító buszt. Az országgyűlési képviselő nehezményezte, hogy bár az utasok közölték az ellenőrökkel, politikai rendezvényre tartanak, mégis 30 percig feltartották őket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense cáfolta, hogy bármilyen célzatosság vezette volna az ellenőrzést végzőket. Szombati Andrea elmondta: egy hónapra előre, írásban és tervszerűen megállapodik a rendőrség és a közlekedésfelügyelet az aktuális ellenőrzések helyszínéről és időpontjáról.

Ilyenkor vizsgálják a gépjármű műszaki állapotát, és a busz vezetőjének okmányait is, közötte azt is, hogy mennyit közlekedett az elmúlt időszakban. A sofőr egyébként nem tudta hivatalos dokumentumokkal igazolni, hogy mennyi pihenőidőt vett igénybe az elmúlt időszakban, ennek ellenére továbbengedték a gépjárművet azzal, hogy a sofőrnek a következő napokban hivatalosan is igazolnia kell, hogy az előző héten mennyit dolgozott, mondta Szombati Andrea.