A KDNP cáfolja, hogy kórházprivatizációra készülne

MTI
2006.04.05. 23:29
A miniszterelnök-jelöltek vitájában Gyurcsány Ferenc megalapozatlanul, tévesen, vagy jobb tudomása ellenére állította, hogy a KDNP programjában a korházprivatizáció szerepelne, áll a KDNP szerdán este, a Gyurcsány-Orbán vitát követően az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Semjén Zsolt KDNP-elnök és Lukács Tamás pártszóvivő írásukban kiemelik, hogy a kórházak privatizációja nem szerepel pártjuk programjában, mert - mint fogalmaznak - ők a kérdések megválaszolásánál mindig a közjót tartják szem előtt. Nem szégyen kimondani, ha valaki tévedett, de ennek beismeréshez bátorság kell, jegyzik meg a miniszterelnök szerintük téves kijelentésére célozva.

Gyurcsány Ferenc a vitában arra szólította fel Orbán Viktort, vonja vissza a kórházak eladására, a privatizációra irányuló szándékkal kapcsolatos vádakat és azt is, hogy az MSZP gyógyszerfelírási díjat akarna bevezetni, mert ez "buta és igaztalan kampány".

A miniszterelnök hozzátette, hogy Orbán Viktor volt az, aki 1999-ben azt mondta, a szakellátás privatizálása után a kórházakat is privatizálni kell, sőt, az állam kivonulása az egészségügyből a Fidesszel szövetséges KDNP programjában is szerepel.