Molnár Lajos a Legfelsőbb Bírósághoz fordult

2006.04.07. 12:34

A Legfelsőbb Bírósághoz fordult Molnár Lajos, az SZDSZ egészségügyi miniszter-jelöltje, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította kifogását a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos kampánya miatt - közölte a liberális politikus pénteken az MTI-vel. Molnár Lajos szerdán fordult kifogással az OVB-hez, mert mint mondta, a Fidesz reklámkampánya az egészségüggyel kapcsolatban alkalmas a választók megtévesztésére.

A liberális politikus pénteki közleményében úgy fogalmaz: megismételt, szavazategyenlőséget hozó procedúra után az OVB elutasította beadványát, melyben annak megállapítását kérte, hogy "Orbán Viktor tudatosan valótlant állít az SZDSZ egészségügyi reformjavaslatáról, és ezt a választók megtévesztése érdekében teszi". Mint írta, kérte annak kimondását is, hogy - tekintettel a társadalombiztosítási járulékra és a hálapénzre - "hamis az a fideszes állítás, miszerint ma ingyenes a magyar egészségügy".

Molnár Lajos szerint az OVB az első kérdésben gyakorlatilag azt a tényt rögzítette, hogy "Orbánnak joga van hazudni". Hozzátette: a második kérdésben fenntartásokkal, megismételt szavazással utasította el az OVB a kifogást, ezért a Legfelsőbb Bírósághoz fordult.