Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

MSZP: a Fidesz Pécsett elismerte vereségét

MTI
2006.04.13. 14:34

A Fidesz befejezte kampánymunkáját, és elismerte választási vereségét Pécsett - reagált az MSZP városi elnöke arra a szerdai bejelentésre, hogy a Fidesz már a választások második fordulója előtt megkezdte plakátjainak eltávolítását a baranyai megyeszékhelyen. Örülünk, hogy a kampányháború befejeződött, a választásoknak azonban még nincs vége, és mi nem fogjuk azt a látszatot kelteni, mintha mi is befejeztük volna a munkánkat - mondta Juhász István.

Páva Zsolt, az 1. számú körzet fideszes jelöltje szerdán közölte, hogy már a választások második fordulója előtt megkezdik plakátjaik eltávolítását Pécsett. "A hirdetések a politikusok megismerését szolgálták, most azonban már indokolatlan, hogy a város falragaszokkal legyen tele" - mondta Páva Zsolt, aki az első plakátot maga kaparta le egy villanyoszlopról a baranyai megyeszékhelyen, a Széchenyi téren. Az akciót azzal indokolta, hogy szerinte a választások nem a plakátháborúban, hanem a szavazófülkékben dőlnek el.

Baranya három pécsi körzetéből kettőben már az első fordulóban eldőlt a mandátumok sorsa, Szili Katalin és Toller László szocialista jelölt bejutott a parlamentbe. A szintén MSZP-s Bókay Endre április 9-én a szavazatok 49,39, ellenfele Páva Zsolt a 38,37 százalékát szerezte meg.