Új burkolatot kap az alsórakpart a Roosewelt térnél

MTI
2006.04.21. 22:11

Szombat délre a tervek szerint elkészül a pesti alsó rakpart felújításának újabb szakasza, miután pénteken éjszaka és szombaton délelőtt új aszfaltburkolatot kap a Roosevelt tér és az Erzsébet híd közötti terület - tájékoztatta Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

A felújítás miatt pénteken este nyolc órakor lezárják a rakpartnak a Roosevelt tér és az Erzsébet híd közötti szakaszát - jelezte a közlemény. A sajtófőnök tájékoztatása szerint a felújított szakasz szombati átadását követően a munkálatokat az Erzsébet híd és a Közraktár utca között folytatják. A tervek szerint május végére újul meg teljes hosszában a pesti és az újpesti alsó rakpart. "Az Újpesti és Pesti alsó rakpart felújítása a Dráva utcától a Roosevelt térig március elején kezdődött és április 15-én fejeződött be. A felújítás során az elöregedett, rossz műszaki állapotban lévő aszfaltburkolatból egy réteget lemartak, majd a nagyobb forgalmat elviselő aszfaltburkolatot fektettek le" - emlékeztetett a kommüniké.

A Podmaniczky Program keretében 2006-ban kétszáz kilométer új burkolat kerül az utakra, a felújítások 172 útszakaszt érintenek a fővárosban - áll a sajtóközleményben.