Dávid Ibolya a Fideszt mószerolja az Európai Néppárt vezetőjének

MTI
2006.04.27. 09:45

A Magyar Demokrata Fórum korszerű jobbközép párt, amely elérte célját és bejutott a parlamentbe, így képviselete van a korszerű konzervativizmusnak - olvasható abban a nyílt levélben, melyet Dávid Ibolya MDF-elnök küldött Hans-Gert Pötteringnek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének.

"A 2006-ors választásokon a magyar Demokrata Fórum elérte célját, bejutott a parlamentbe, képviselete van a korszerű konzervativizmusnak. A jobboldal számára a választást egyedül a Fidesz vesztette el (...)" - tartalmazza a pártelnök szerdán keltezett levele, amely az MDF honlapján olvasható.

Dávid Ibolya úgy fogalmaz, az Európai Néppárt frakcióvezetője tévesen értékeli a magyarországi választási eredményeket, amikor az összefogás hiányát okolja a jobboldal kudarcáért. "Egy korrekt, partneri együttműködésre nem az MDF, hanem a Fidesz mondott nemet" - írja Dávid Ibolya. Levelében megemlíti azt is, hogy a Fidesz az MDF-fel szemben "támadó és bekebelező" magatartást tanúsított, és Orbán Viktor többször hitet tett a kétpártrendszer mellett. "Konzervatív politikusként Ön egységet hirdetne egy olyan párttal, amely nem akar koalíciós partnert, és nyíltan a jobboldali egypártrendszer mellett tesz hitet?" - teszi fel a kérdést Hans-Gert Pötteringnek Dávid Ibolya.