Emőke
-4 °C
9 °C

Veres püspököt elszomorítja a választás eredménye

MTI
2006.04.27. 13:04

"A választás végeredménye szomorúsággal tölt el, hiszen a kialakult helyzet egyfajta tükre az ország jelenlegi lelki és erkölcsi állapotának" - fogalmazott Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára Új Ember című hetilap április 30-i dátummal már megjelent számában. Veres András örömét fejezte ki, hogy "a választók ilyen jelentős számban és egységesen kiálltak a keresztény és nemzeti értékek mellett".

A püspök szerint az elmúlt négy évben sok esetben sérültek a hívő emberek jogai, különösen a közfeladatokat ellátó egyházi intézmények anyagi biztonsága került veszélybe, de számtalan erkölcsi kérdésben is - család- és életvédelem, jogegyenlőség, igazságosság, szolidaritás - "megmutatkoztak az eddigi kormányzati munka fogyatékosságai".

"Nehéz tudomásul venni, hogy a választópolgárok jelentős része döntése meghozatalakor ezekre a szempontokra nincs tekintettel" - fogalmazott, hozzátéve: "különösen fájdalmas, hogy még magukat vallásosnak tartó emberek is szavaztak azokra a politikai erőkre, amelyek az egyház és a fent említett értékek ellenében határozzák meg a maguk identitását".