Lemondott az MDF kaposvári elnöke

MTI
2006.05.03. 21:44

Lemondott az MDF kaposvári elnöke és kilépett a pártból - ezt maga az érintett, Csordás Endre közölte szerdán este az MTI-vel. A politikus lemondását azzal indokolta, hogy szerinte "az MDF elnöksége nem vállalta fel a kormányváltást, ezzel szakított a párt korábbi eszmeiségével, ráadásul semmibe vette a tagság akaratát is".

A párt alapító tagja 18 év után egyúttal távozik az MDF országos és megyei választmányából, és kilépett a demokrata fórumból. Az MDF kaposvári elnöke Somogyban a második helyi pártvezető, aki lemondott tisztségéről, megyei és országos választmányi tagságáról, s távozott a pártból.

Az országgyűlési választások két fordulója között elsőként Szomolányi István, a balatonlellei szervezet elnöke jelentette be, hogy lemond a szervezet vezetéséről, országos választmányi tagságáról, és kilép az MDF-ből. Varga Zsolt, a párt megyei elnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a városi elnök írásban már tudatta döntését vele és a tagsággal. Ennek ismeretében jövő hét elejére összehívta a választmány ülését.