A kézbesítési díjon vitázik a posta és a vizsla

Index
2006.05.20. 16:47

Hétmillió forinttal tartozik a Magyar Vizsla kiadója, az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége a Magyar Posta Zrt.-nek, miután a kiadó vitatja, hogy a lap második számát januárban a szerződés szerint kézbesítették volna, írja szombatri számában a Népszabadság.

A kiadótól átvett hárommillió példányt a posta állítása szerint "a szerződésben vállalt feltételekkel, határidőre és jó minőségben kézbesítették". Erről az kiadó meg is meggyőződhetett volna, de erre nem tartott igényt, miként arra sem, hogy valamennyi címhelyre a postások juttassák el a kiadványt.

"Nincs harag, csak szakmai vita. Rengeteg megkeresést kaptunk ugyanis az előfizetőktől, hogy nem kapták meg az újságot. Számításaink szerint a posta csak hatvan százalékban teljesítette kötelezettségét" - nyilatkozta Horváth Éva, a kiadó vezetője.

"A posta eleve kevesebb példányt kapott a kiadótól, mint amennyi a szerződésben szerepelt, ráadásul a kiadó olyan településeken hiányolta a kézbesítést - például Pécsett -, amelyek a szerződésben nem is szerepeltek - tájékoztatott Tomecskó Tamás szóvivő.