Megkezdte működését a fideszes Társadalmi Önvédelmi Testület

MTI
2006.05.29. 13:10

Megkezdte működését a Fidesz által létrehozott Társadalmi Önvédelmi Testület hétfőn a Polgárok Házában - mondta az MTI-nek Budai Gyula, a szervezet egyik ügyvédje. A szervezet hétfőn és szerdán reggeltől délutánig tart ügyfélfogadást a Polgárok Házában, a hét többi napján pedig telefonos ügyeletet tart fenn - közölte Budai Gyula.

Mint mondta, jelenleg társadalmi munkában, díjazás nélkül öt ügyvéd dolgozik a testületnél, de a kör bővülni fog, hiszen több ügyvédi iroda is felajánlotta segítségét, s a testület gazdasági-pénzügyi szakértőket is keres. Eddig hat ügy - munkaügyi, illetve büntetőügy - érkezett, mind a választásokkal összefüggésben, például aktivisták számoltak be arról, hogy atrocitás érte őket.

Budai Gyula hangsúlyozta, a testületet azért hozták létre, hogy segítsenek azokon, akik a Fidesz kampányában való részvétel, vagy a Fidesz támogatása miatt hátrány ér. Mint mondta, a panaszosok problémáját megpróbálják azonnal orvosolni, de ha kell, szintén ingyen, peres eljárásban képviselik az ügyfél érdekeit.