Vádirat a Munkáspárt vezetői ellen

MTI
2006.05.30. 12:03

A Fővárosi Főügyészség (FF) vádiratot nyújtott be a Munkáspárt elnökségének hét tagjával szemben, miután a párt vezetői, még 2005 júniusában, politikainak minősítették a Fővárosi Bíróság (FB) egyik döntését - közölte az FF szóvivője kedden. Morvai Attila, megerősítve a Magyar Hírlap kedden megjelent információját, közölte: a vádiratot május 25-én nyújtották be a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. Gatter László, az FB elnöke jelentette fel nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Thürmer Gyula pártelnököt és hat társát.

A Fővárosi Bíróság (FB) június 8-án ítéletet hozott egy polgári perben, a Munkáspárt elnöksége ezt követően közleményt tett ki honlapjára. A közleményben a többi között az állt: "az ügyben politikai ítélet született, amelyhez hasonlót az elmúlt 16 évben egyetlen politikai párt esetében sem hozott magyar bíróság". Gatter László, az FB elnöke akkor azt kérte, vegyék le a honlapról a dokumentumot, de miután ez nem történt meg, feljelentést tett a rendőrségen rágalmazás gyanúja miatt.

Amennyiben a bíróság a legszigorúbb büntetést rója ki, akkor a Munkáspárt vezetői akár kétéves börtönbüntetést is kaphatnak.