Lamperth első fokon pert nyert Répássy ellen

MTI
2006.05.30. 12:54

Lamperth Mónika első fokon személyiségi jogi pert nyert Répássy Róberttel és több sajtóorgánummal szemben a Kulcsár-ügy kapcsán a Fővárosi Bíróságon kedden. Az ítélet nem jogerős. A szocialista belügyminiszter azért indított pert a fideszes képviselő, továbbá a HVG on-line és annak főszerkesztője, a HírTV főszerkesztője és a Magyar Nemzet on-line ellen, mert tavaly április 21-22-én nagy nyilvánosság előtt kapcsolatba hozták a brókerbotrány főszereplőjével.

Az elsőfokú ítélet szerint Répássy Róbert sajtótájékoztatóján azt a hamis látszatot keltette, hogy a belügyminiszter valótlanul nyilatkozott Kulcsár Attilával kapcsolatban. A HVG on-line is azt a látszatot keltette, hogy a belügyminiszter nem szavahihető, amikor "Lamperth a brókerbotrány áldozata lehet" című cikkében a belügyminiszter azon állítása mellé, miszerint férje Jegessy András nem állt üzleti kapcsolatban Kulcsár Attilával, egy fényképet tett, melyen a bróker és a belügyminiszter férje éppen koccint.

A HírTV azt közölte, hogy Lamperth Mónika bűnözői körökkel állt kapcsolatban, a Magyar Nemzet on-line pedig azt, hogy a belügyminiszter üzleti, meg nem engedhető kapcsolatban állt a brókerbotrány főszereplőivel. A Fővárosi Bíróság szerint ezek a sajtóorgánumok megsértették Lamperth Mónika becsületét és jó hírnévhez fűződő jogát. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, fellebbezés esetén az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.