Eredményorientált külsősöket keres az államreform bizottság

2006.06.12. 19:29

Létrehozta hétfőn, első ülésén a kormány az államreform bizottságot, amelynek operatív irányítója Draskovics Tibor, korábbi pénzügyminiszter. A körülbelül húszfős bizottság kéthetente ülésezne. Bár a reformbizottság irányítója korábban azt mondta, hirdetésekben fog munkatársakat keresni, most ezt is megpróbálja megspórolni. Draskovics az állami hivatalok intranetjén tette közzé felhívását, amelyben embereket keres csapatába, de mint elmondta, nem csak az apparátusból szeretné feltölteni a stábot.

A közigazgatásból, a tudományos, üzleti életből is vár olyan jelentkezőket, akik modern gondolkodásúak, beszélnek nyelveket és elkötelezettek az ország iránt. A testület tagjai köztisztviselők lennének, de azt Draskovics nem tudta megmondani, hogy mennyit fognak keresni, mert "ezt személyre szabottan" alakítanák ki.

Július 1-i hatállyal megalakítják a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is. A NFÜ a kormányzat és a központi közigazgatási szervek fejlesztéseit fogja összehangolni, elkészíti a nemzeti fejlesztési terveket, és az Európai Unió strukturális és kohéziós politikájával kapcsolatos hazai feladatokat végzi.