Megvannak az oktatási és kulturális tárca új vezetői

2006.06.12. 15:45

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján közzétették az összevont tárca új vezetőnek névsorát, akik július 1-jétől töltik be hivatalukat. A Hiller István által vezetett tárca államtitkára az eddigi oktatási politikai államtitkár, Arató Gergely lesz.

A tárcánál öt szakállamtitkár lesz. Felsőoktatási és tudományos szakállamtitkárrá Manherz Károlyt, az ELTE BTK dékánját és a Germanisztikai Intézet igazgatóját nevezték ki. A közoktatásért Szüdi János, eddigi közigazgatási államtitkár felel. A fejlesztési és gazdálkodási feladatokat Závecz Ferenc közgazdász irányítja, aki korábban dolgozott a Magyar Állami Operaház ügyvezető igazgatójaként, a Szigligeti Színház gazdasági igazgatójaként, és a TV2 pénzügyi igazgatójaként is.

A kulturális szakállamtitkár Schneider Márta lesz, ő a kultusztárcánál eddig a művészeti és nemzetközi kapcsolatok helyettes államtitkára volt. A nemzetközi ügyeket Bogyay Katalin felügyeli, aki korábban televíziós volt, dolgozott a BBC-nek és az osztrák ORF-nek, 1999-től pedig a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója volt.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön