Molnár Lajos: végrehajtjuk az egészségügyi reformot

MTI
2006.06.16. 16:09

A liberálisok vezette egészségügyi minisztérium meg fogja teremteni a feltételeit, hogy a kormány és a koalíciós pártok végrehajtsák négy év alatt azt, amit vállaltak - jelentette ki az egészségügyi miniszter a Liberális Egészségügyi Tanács pénteki ülését követő sajtótájékoztatón. Molnár Lajos elmondta: az első kormányintézkedések az egészségügyben arról szóltak, hogy a betegeknek garantált minőségben biztonságos ellátást kell nyújtani minél hatékonyabban, ehhez verseny és nyilvánosság kell.

Kimelte, hogy az egészségügy területe "megúszta" a megszorító intézkedéseket, csak a szaktárcánál és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál adminisztrációs költségeire vonatkozó intézkedések lépnek életbe.

"A korlátozó intézkedések nem érintik a gyógyító-, megelőző ellátást, nem érintik a gyógyszerkiadásokat. Mindaz, ami a gyógyítást szolgálja, ott pénzvisszafogás van, de pénzkivonás nincs" - mondta.

Kitért arra is, hogy a jövő hétvégi, balatonőszödi kormányülésen részletes, pontos, a következő másfél évre vonatkozó reformmenetrendet mutatnak be a kormánynak.