Sólyom László a vízumkényszer eltörléséről is beszélne Bush-sal

MTI
2006.06.18. 18:01
Sólyom László köztársasági elnök június 22-én a Sándor-palotában hivatalos látogatáson fogadja George W. Busht, az Amerikai Egyesült Államok elnökét. Az amerikai elnök - őszi belpolitikai kötelezettségei miatt - ez alkalommal kívánja tiszteletét kifejezni az 1956-os forradalom emléke előtt, az 50. évforduló alkalmával.

A köztársasági elnök emellett - különös tekintettel a békés, demokratikus rendszerváltozások tapasztalataira is - a megbeszélésen eszmecserét kezdeményez a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok terjesztésének leghatékonyabb eszközeiről. Hangsúlyozni kívánja az emberi jogok érvényesítésének szükségességét a terrorizmus elleni harc miatt jelentkező fokozott biztonsági kockázatok körülményei között is. Az államfő érinteni kívánja a jövő generációk iránti felelősség ügyét is, amelybem a fejlett ipari országoknak különleges lehetősége és felelőssége van.

Természetesen kitér majd a köztársasági elnök a vízumkényszer ügyére is, amelyet szövetségesi kapcsolataink ma már nem indokolnak.  • Tippek
  • Személyi kölcsön