A fejlesztésekről egyeztettek a győri pártelnökök

MTI
2006.06.22. 16:31

A közös fellépés lehetőségeit vizsgálják a parlamenti pártok Győr-Moson-Sopron megyei elnökei a megyét érintő fejlesztési ügyekben. A csütörtöki első megbeszélésre az MDF megyei elnöke hívta politikustársait. A Győrött tartott tárgyalást követő sajtótájékoztatón Szabó Miklós, az MDF megyei elnöke elmondta: minden érintett elfogadta a meghívást, az SZDSZ megyei vezetője azonban technikai okok miatt nem tudott részt venni a találkozón.

A megbeszélésen a vidékfejlesztés, a turizmus, a környezetvédelem kérdéseit érintették a résztvevők. A megyei pártvezetők egyetértettek abban, hogy reálisan megvalósítható fejlesztési programokkal érdemes előállni, amikor a parlamenti frakcióban szűkebb hazájuk érdekeit képviselik. A megyei MDF-elnök vállalta, hogy a formálódó elgondolásokat továbbítja pártja parlamenti frakciójához, mivel megyebeli képviselő nincs az MDF-frakcióban.

Molnár Csaba, az MSZP megyei elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette: a szocialisták részt vesznek bármely parlamenti párt által kezdeményezett tárgyalássorozaton, amelyen előre lehet vinni a megye ügyeit. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a megbeszélések ne politikai kommunikációs célokat szolgáljanak.