Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás Lévai Katalin ellen

MTI
2006.06.26. 19:15
Alaptalan kezdeményezés miatt nem indít vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő ellen Géczi József Alajos, az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke. A határozatot Juhászné Lévai Katalin hétfőn juttatta el az MTI-hez.

Tóth Attila - aki korábban a Juhászné Lévai Katalin által vezetett Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács munkaszervezetének a vezetője volt - kezdeményezte az eljárást a képviselő ellen.

A kezdeményezés szerint Juhászné Lévai Katalin országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában nem szerepel, hogy tulajdonos az Érmellék Kistérségi Gazdaságfejlesztő, Környezetgazdálkodási és Idegenforgalmi Kht.-ban. Továbbá 100 ezer forint összegű eltérés van a képviselő vagyonnyilatkozatában a kezdeményező szerint.

Géczi József Alajos azonban megállapította, hogy a kezdeményezés alaptalan. Juhászné Lévai Katalin dokumentumokkal igazolta, hogy a kht.-ból kilépett, és eladta 100 ezer forint értékű részesedését, ezért mulasztást nem követett el vagyonnyilatkozatai kitöltése során.