Szijjártó: Gyurcsány szándékosan hazudott

MTI
2006.06.30. 19:09

"Mára a napnál világosabbá vált, hogy Gyurcsány Ferenc szánt szándékkal hazudott a magyar embereknek, szánt szándékkal verte át Magyarországot,(...) most persze őszinteséget színlel, de ezzel semmi mást nem ér el, mint hogy egyre mélyebbre kerül a saját maga által létrehozott hazugságspirálban" - mondta Szijjártó Péter pénteki sajtótájékoztatóján, a miniszterelnök korábbi, Népszabadságnak adott interjúja kapcsán..

A kormányfő a Népszabadság szerdai számában megjelent interjújában azt mondta: a kampányban három témáról beszélt gyakran: a történelmi léptékű fejlesztésekről részletesen, a reformokról részlegesen, a kiigazításokról esetlegesen. "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Szijjártó Péter ugyanakkor úgy értékelt: "Gyurcsány Ferenc képmutató módon, egy tettenért kamasz őszinte naivitását színlelve, kicsit beismergeti az elmúlt időszak néhány apró hibáját". Hangsúlyozta: az ország azonban megszenvedi ezt a szerepjátékot, mert egyre mélyebbre kerül a pénzügyi válságban, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Fitch hitelminősítő intézet júniusban a forintot minősítette a világ legrosszabban szereplő, leginstabilabb devizájának.