Demján 8 milliárdos közcélú támogatást ajánlott fel

MTI
2006.07.04. 19:35

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke 8 milliárd forint közcélú felajánlást tett a következő öt évre.

Demján felajánlásának keretében évi 200 ezer forint ösztöndíj-kiegészítés adható a rossz anyagi helyzetben lévő nappali tagozatos - évente mintegy 1000-1500 hallgató - egyetemi és főiskolai hallgatóknak.

A Prima Primissima-díjakra, illetve a tavaly elindult megyei Príma-díjakra a következő hat évben 1,8-2 milliárd forintot fordítanak.

A felsőoktatás színvonalának emeléséért Demján Sándor és Soros György 10-10 millió (összesen kb. 570 millió forint) eurót szán a közép-európai egyetem új székhelyének megteremtésére. A rászorulók tanulmányainak megsegítésére a VOSZ ügyvezető elnöke 600 millió forintos alapot létesít.

Folyamatban van a roma fiatalok középiskolai és felsőfokú tanulmányainak segítésére egy 400 millió forintos alap létrehozása is, a pénz odaítéléséről a VOSZ elnöksége és egy kuratórium gondoskodik, aminek elnöke Hankiss Elemér lesz.