Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demján 8 milliárdos közcélú támogatást ajánlott fel

MTI
2006.07.04. 19:35

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke 8 milliárd forint közcélú felajánlást tett a következő öt évre.

Demján felajánlásának keretében évi 200 ezer forint ösztöndíj-kiegészítés adható a rossz anyagi helyzetben lévő nappali tagozatos - évente mintegy 1000-1500 hallgató - egyetemi és főiskolai hallgatóknak.

A Prima Primissima-díjakra, illetve a tavaly elindult megyei Príma-díjakra a következő hat évben 1,8-2 milliárd forintot fordítanak.

A felsőoktatás színvonalának emeléséért Demján Sándor és Soros György 10-10 millió (összesen kb. 570 millió forint) eurót szán a közép-európai egyetem új székhelyének megteremtésére. A rászorulók tanulmányainak megsegítésére a VOSZ ügyvezető elnöke 600 millió forintos alapot létesít.

Folyamatban van a roma fiatalok középiskolai és felsőfokú tanulmányainak segítésére egy 400 millió forintos alap létrehozása is, a pénz odaítéléséről a VOSZ elnöksége és egy kuratórium gondoskodik, aminek elnöke Hankiss Elemér lesz.