Judit
3 °C
7 °C

Csak 9 elnökjelölt mutatta meg magát a rádió civil kuratóriuma előtt

MTI
2006.07.04. 20:12

A 13 pályázó közül kilencen vettek részt azon az informális keddi rendezvényen Budapesten, amelyen a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának civil delegáltjai előtt vázolhatták elképzeléseiket egyenként a közszolgálati médium elnöki posztjáért versengők.

A sajtóban a tisztségre legesélyesebbnek mondott két induló - Such György és Szayly József - nem vett részt a hétórás találkozón.

Szomráky Béla négy év alatt 300 munkatársat bocsátana el; Siklós Erik szerint a rádió 1400 fős létszámát a felére lehetne csökkenteni, ő már ebben az évben döntene az új székházról.

Avanesian Alex a regionális adásokat integrálná jobban a Petőfi rádióba, Zsigmond Attila ezt az állomást "csaliadóvá" alakítaná, amely sokféle műsort adna a mainál "könnyedebb, civilebb" stílusban.

Belénessy Csaba, a "közszolgálati bulvár" terévé alakítaná a Petőfit, hogy a fiatalokat rászoktassák. Fodor János a Kossuthot "korrekt beszélő rádióvá" tenné, amely hírekkel, információkkal látná el a hallgatókat, a Petőfiből a fiataloknak szóló, de nem bárgyú, igénytelen "kvázi-kereskedelmi" rádiót csinálna, míg a most máshol jelentkező komolyabb produkciókat a Bartókra tenné át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?