Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország beszólt Észak-Koreának

MTI
2006.07.05. 20:33

Magyarország elítéli az észak-koreai rakétakísérleteket, mivel azok súlyosan veszélyeztetik a térség stabilitását és biztonságát, közölte a külügyi szóvivő szerdán. "Magyarország határozottan elítéli a KNDK által július 4-én végrehajtott rakétakísérleteket. Megítélése szerint e lépés súlyosan veszélyezteti a térség stabilitását és biztonságát" - olvasható Polgár Viktor közleményében.

Mint rámutat, különösen sajnálatos fejlemény, hogy a kísérletre a nemzetközi közösség többszöri figyelmeztetése ellenére került sor. A KNDK lépése megnehezíti a hatoldalú tárgyalások felújítását az észak-koreai nukleáris kérdés megoldására. "Magyarország szükségesnek tartja, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság fejezze be a nagy hatótávolságú rakéták fejlesztésére irányuló tevékenységét, tartsa tiszteletben az önmaga által vállalt rakétakísérleti moratóriumot és konstruktív partnerként mielőbb térjen vissza a hatoldalú tárgyalásokhoz" - áll a szóvivő közleményében.