Szilárda
-4 °C
3 °C

Hivatalosan is Katona Kálmán az MDF főpolgármester-jelöltje

MTI
2006.07.08. 14:51

Korszerűen konzervatív, nemzeti-liberális elemeket is hordozó programról számolt be Katona Kálmán, az MDF országgyűlési képviselője, a párt főpolgármester-jelöltje szombati sajtótájékoztatóján, ahol elhangzott, hogy az MDF a fővárosban és a megyékben is önálló listával indul.

Katona Kálmán úgy fogalmazott: "nagyon örülök, hogy Demszky Gábor közös SZDSZ-MSZP jelölt, egy markáns baloldali politikával. Tarlós István rendpárti konzervatív politikája egy határozott jobboldali politika. Én egy olyan centrumpolitikával kívánok végigmenni ezen a kampányon, amely korszerűen konzervatív, de (...) hordozza azokat a nemzeti-liberális elemeket, amely az MDF-nek mindig (...) a sajátja volt, (...) nekem kiemelten az egyik tulajdonságom".

Katona Kálmán - akinek főpolgármester-jelöltségét a párt választmánya szombati ülésén egyhangúlag támogatta - elmondta: környezetbarát szemlélettel kívánja győzelme esetén irányítani a fővárost, ami nem környezetvédelmi programot jelent, hanem olyan "környezetpolitikát, amely minden Budapesttel kapcsolatos döntésre kiterjed".

Kérdésre válaszolva közölte: nem tartja szükségesnek azt, hogy jobboldali többség esetén legyen baloldali főpolgármester helyettese. A politikus szerint a főváros jobb gazdasági helyzetben van, mint az ország; kezelhető a főváros gazdálkodása.

Makay Zsolt, a párt kampányfőnöke elmondta: az őszi választásokon az MDF a fővárosban és a megyékben is önálló listával indul. Az országos választmány elfogadta a párt önkormányzati választásra szóló kampánystratégiáját.

Döntöttek a kampánystábról is, amelynek tagja Dávid Ibolya pártelnök, Herényi Károly, frakcióvezető, Katona Kálmán, a párt választmányának elnöke, Hock Zoltán elnökhelyettes és Almássy Kornél parlamenti képviselő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!