Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érvénytelen a tarpai helyi népszavazás

MTI
2006.07.09. 23:07
Érvénytelen lett a helyi népszavazás Tarpán vasárnap, miután a szavazóknak csak a 29 százaléka vett részt a választáson - közölte a település jegyzője az MTI-vel. A választói névjegyzékben szereplő 1711 szavazásra jogosult helyi lakos közül 512 vett részt a népszavazáson - mondta Tóth Csaba. Hozzátette: a szavazás akkor lett volna érvényes, ha a választók több, mint ötven százaléka járul az urnákhoz. A jegyző ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az érvénytelenséget a helyi választási bizottságnak kell majd kimondania, s ennek megfelelően a testületi döntésig csak előzetesnek minősül az eredmény. A népszavazáson a tarpaiaknak a háziorvosi körzetek összevonásáról kellett volna határozniuk.

A két orvosi körzet egyesítéséről a helyi önkormányzat ősszel egyébként már döntött, de négy képviselő nem értett egyet a határozattal, aláírásgyűjtést kezdeményeztek népszavazás kiírására. Végül több, mint 300 érvényes aláírást nyújtottak be a helyi választási bizottsághoz, amely kiírta a referendumot. A vasárnapi érvénytelen népszavazás után a képviselőtestület korábbi döntése természetesen jogerőre emelkedik, s összevonják a két tarpai háziorvosi körzetet. Az egyesítést az önkormányzat azért határozta el, mert az egyik körzetben az orvosi státust sokszori próbálkozásra sem tudták betölteni, nem akad jelentkező, mivel mindössze csak 800 tb-kártyával rendelkező helyi lakos tartozik oda.