Erzsébet
1 °C
4 °C

Such György a Magyar Rádió elnökjelöltje

MTI
2006.07.10. 10:51

Such Györgyöt jelölte a Magyar Rádió elnökének a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége, értesült hétfőn a testület egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagjától az MTI. A kurátor közlése szerint a nyolctagú testület ülésén heten voksoltak Such Györgyre, akit tavaly májusban már jelöltek a tisztségre, ám akkor a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban nem kapta meg a megválasztáshoz szükséges, kétharmados támogatást.

A jelöltnek a hétfő délelőtt ülésező, 29 fős nagykuratóriumban is kétharmados támogatást kell kapnia, hogy elfoglalhassa a Magyar Rádió elnöki tisztét. A jelöltté váláshoz a fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki delegáltakból álló elnökség tagjainak kétharmados támogatását kell megszereznie a pályázónak, megválasztásához pedig az szükséges, hogy a társadalmi delegáltakkal kiegészült kuratórium hasonló arányban szavazza meg az indítványt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?